Litteratur och kultur i en skön blandning


Litteraturens Vänner i Skåne har ca 250 litterärt och kulturellt intresserade medlemmar. Som vårt namn antyder är litteratur och Skåne prioriterat, men vi vidgar området. Både till kultur rent allmänt och vi söker oss gärna även till författare utanför Skåne. Författare i nutid och dåtid. Författare som kan tala för sig själva, eller där vi besöker deras hemman och låter goda guider vägleda oss likaväl som vi bjuder in litteraturvetare som sätter in litteraturen i ett större perspektiv.

Ambitionen är att ha 8-10 kvällssammankomster per år. Därtill någon vandring eller lördagsträff. Samt de omtyckta, unikt sammansatta resorna över 2-4 dagar under vilka mycket finns att uppleva och lära. Endagsresor arrangerar vi med intressanta stopp. Under flera år har vi också bjudit på resor till Bokmässan med lite extra innehåll.

Vi är en livaktig förening, som hälsar alla kulturellt intresserade välkomna som medlemmar. För dig som är medlem erbjuder vi dessutom speciella ”Guldkorn”, som du kan läsa om under fliken Medlemsspecial.

Den som inte är medlem är välkommen till de flesta aktiviteter; mot en entréavgift på 100 kronor. Klicka här och läs vad som är närmast på schemat >>>

Klicka dig vidare och se lite av vad vi hittills bjudit på.

Välkommen i vår krets!


Kaeth Gardestedt

ordförande


info@litteraturensvanner.se


PS.  Litteraturens Vänner i Skåne är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden.

För att bättra på ekonomin och kunna erbjuda hög klass på våra aktiviteter söker vi fler sponsorer.

                                                        

Webbansvarig och -redaktör: Kaeth Gardestedt