Underbart är kort –

en hyllningskonsert till hundraåringen Povel Ramel

Fredagen den 16 december 2022

Endast för medlemmar!

1939 debuterade en 17 år gammal låtskrivare och påbörjade en bana som skulle resultera i en unik artistkarriär och ett låtmaterial där produktiviteten bara överträffas av kreativiteten!

Han hette Povel Ramel och om ni utför matematiken rätt inser ni att han var född 1922 och alltså skulle ha fyllt 100 i år.

Skånetrion Swing Street Orchestra medverkade på vårens stora firande "Rameliana" runt om i landet och kommer nu till Litteraturens Vänner med Povels geniala pastischer, gnolvänliga betraktelser, ömsinta satirer, halsbrytande flugigheter, tungvickstrudelutter och studentikosa nålstick i den välgödda folkhemspälsen.

Ta av dig skorna, knäpp upp, relax, koppla av!

LinaMaria Bengtsson och Jerry Segerberg – sång. Erik Ask-Upmark – sång, piano

LinaMaria Bengtsson är utbildad vid Det Danske Musicalakademi. Hon har arbetat för bl.a. Astrid Lindgrens Värld, 2entertain och Ving och är nu verksam som frilansartist.

Med Jerry grundade hon Teater Trassel och tillsammans har de två även medverkat i Västerviksrevyn, vunnit Revy-SM, samt mottagit Parneviksstipendiet.

Lina sjunger jazz & undervisar förutom teater även barn & vuxna i Lindyhop, jazzdans, yoga, stepp & akro.

Jerry Segerberg är skådespelare samt utbildad kulturproducent vid Kulturverkstan i Göteborg, med stor erfarenhet av barnteater och improvisation. Han har under fem säsonger setts i ett antal roller på Astrid Lindgrens Värld, samt underhållit stora och små som showartist för Ving. Jerry har varit verksam i fria teatergrupper som Teater Sesam och Teater Blaffa och var med och grundade Teater Smuts.

Erik Ask-Upmarks musikalitet har vi haft glädjen att uppleva vid flera tillfällen.

Erik är musikvetare, riksspelman, frilansproducent och multiinstrumentalist som trakterar bl.a. piano, harpa, dragspel och säckpipa. 

Han har studerat konst- och musikvetenskap vid Göteborgs Universitet, arbetat som producent för Musik i Syd och frilansar nu som artist och musiker över hela världen, både solo och med sina grupper Dråm, Falsobordone och Svanevit.

Erik är populär föredragshållare och inte minst 20-tals trattgrammofonsdirektör under alter egot DJ Prohibition.

Vi ses på Kniv & Gaffel, Annebergsgatan 15 a, ingång från trädgården. Dörren öppnas kl 18.

Kl 18.30 serveras en julinspirerad måltid, vatten/lättöl, kaffe och liten kaka. Vin finns att köpa till.

Efter måltiden underhållning.

225 kr/person betalas senast den 1 december efter bekräftelse till pg 110959-4 eller swish 0705949259.

Anmälan genom att klicka här.