Med fokus på Skärfläckan

Pingstdagen den 9 juni 2019

kl 18 - ca 21

P-G Bentz, entusiastisk fågelkännare vid Falsterbo Fågelstation, tidigare bl a chef för Malmö Naturmuseum, hälsar oss välkomna lördags- och söndagsförmiddagar kl 08-12 från den 24 augusti  till fågelskådning i lagom tempo vid Falsterbo fyr. Kom när det passar. Det är gratis och ingen förhandsanmälan behövs. Klädsel efter väderlek gäller och ta gärna med kikare- I fyren finns det finns fikamöjligheter, bok-, kikar- och souvenirshop samt en intressant utställning om flyttfåglar, fågelflyttning och fågelstationens verksamhet.

För ett tjugotal medlemmar i föreningen avslutades Hänryckningens tid med en guidad tur i Flommens naturreservat på Falsterbonäset. Utflykten leddes av en entusiastisk och kunnig P-G Bentz från Falsterbo Fågelstation.

Det hela var upplagt som en vandring (3,5 km) med ett längre stopp på skärfläckeplattformen, varifrån Landgrens holme och skärfläckorna lätt kunde beskådas. Ingen blev besviken då skärfläckorna med ungar visade upp sig i det vackra kvällsljuset. Kentska tärnor passerade i strid ström rakt över huvudet på åskådarna tillsammans med småtärnor och silvertärnor, alla på väg mot holmen med fisk till väntande ungar.
Vandringen fortsatte sedan i lagom tempo norrut via Borgmästarstigen till sjömärket. I det avtagande kvällsljuset återvände medlemmarna trötta - men till synes mycket nöjda - till parkeringen vid Hovbacken, där ordföranden Kaeth tackade P-G för en intressant guidning och överräckte föreningens Jubileumsbok.

Text: Sally Sandgren.


TACK till Nisse, P-G, Weine och Sally för foton från vandringen.