Klicka på bilden och lyssna

Fullsatt, förväntansfullt och festligt

var det på fredagskvällen när Litteraturens vänner hade sin julavslutning på Annebergsgårdens restaurang. Där väntade först Elisabeths rikliga sillbuffé med flera sorters goda sillinläggningar, lax, ägg och Janssons.

Efter kaffe/te med mandelmussla fortsatte kvällen med ett framträdande av jazzsångerskan Anna-Mia Barwe och hennes pianoackompanjatör sedan 30 år, Sven Bjerstedt. ”Okända jullåtar och några andra” utlovades, och så blev det, en blandning av amerikanska och svenska sånger med julmotiv. En del gick i svängig jazztakt, annat framfördes långsamt och känsligt, som ”Jul, jul, strålande jul” och ”Det strålar en stjärna”.

Sven Bjerstedts arrangemang på ” välkända sånger för vuxna öron”, ett potpurri på svenska julsånger och dansmelodier, följdes av några exempel på Anna Mias ”Jazz po skånska” med texter av Sven Bjerstedt. ”I can´t give you anything but love, baby” blev ”Kärlek e´de´enda du kan få, tomten”, och ”Ain´t Misbehavin´ förvandlades till ”Rent liss po Tv:n”.

Programmet avslutades med ”When you wish upon a star”, och som extranummer ”Rudolph, the red-nosed reindeer”.

Kaeth tackade krögarparet Elisabeth och Jörgen med ”något gott att dricka i mellandagarna”. Själv uppvaktades hon med en amaryllis för sitt engagerade arbete för föreningen, innan hon tackade alla för året som gått och önskade God Jul.

Text: Olle Fridberg


Julavslutning med

Anna-Mia Barwe & Sven Bjerstedt


Fredagen den 8 december 2017